Comunicat de l’Ajuntament de Tavèrnoles en suport a Txevi Buigas

Dijous, 26 de setembre de 2019 a les 00:00

Els grups municipals de Junts per Tavèrnoles i ERC emeten el següent comunicat en suport a Txevi Buigas, guarda de l'Espai Natural Guilleries-Savassona

En Txevi Buigas i Llobet, resident actualment a Sant Pere de Torelló i vinculat durant molts anys a Folgueroles, va ser detingut el passat 23 de setembre dins l’operació policial anomenada Operació Judas. Juntament amb en Txevi van ser detingudes vuit persones més, dues de les quals van ser alliberades amb càrrecs després dels escorcolls.

La Guàrdia Civil va entrar de matinada a les seves cases, mentre dormien, trencant portes i fent detencions sota futuribles. Estan acusats per l’Audiència Nacional de terrorisme, rebel·lió i sedició.

Aquest dijous 26 de setembre, després de declarar a l’Audiència Nacional, el jutge ha dictat presó sense fiança comunicada per als detinguts, acusant-los de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per provocar estralls.

En Txevi Buigas és guarda de l’Espai Natural Guilleries-Savassona des de l’any 1998, on presta els seus serveis, també al municipi de Tavèrnoles, tot vetllant per la conservació i gestió d’aquest territori amb més de 12.000 Hectàrees al nord-est de la comarca d’Osona. Com a guarda sempre ha destacat per la seva bona predisposició i dedicació, essent un referent pels seus companys tan dins com fora de la feina.

Aquesta nova onada repressiva, tal i com ja ho va ser el 20S d’ara fa 2 anys, busca generar un clima d’avís a les portes de la sentència pel 1O, i és un nou intent de construir un relat inexistent de violència i lligar l’independentisme amb el terrorisme.

La societat osonenca ha mostrat el rebuig a aquestes detencions i a la situació de presó sense fiança, tot manifestant-se al carrer i mostrant el seu suport incondicional a en Txevi Buigas i a les altres persones detingudes.

Des de l’Ajuntament de Tavèrnoles expressem la nostra incredulitat per la detenció del guarda de l’Espai natural Guilleries-Savassona i manifestem tot el nostre suport i solidaritat a en Txevi Buigas. Així mateix ens posem a disposició de les seva família en tot allò que estigui al nostre abast.

 

Tavèrnoles, 26 de setembre de 2019

Darrera actualització: 26.09.2019 | 22:01