Detectada plaga dels boixos a Tavèrnoles

Divendres, 18 de maig de 2018 a les 00:00

Diversos veïns del poble han alertat sobre la presència de l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis) al nostre municipi.

Des de l’Ajuntament de Tavèrnoles ens hem posat en contacte amb la direcció de l’Espai Natural Guilleries-Savassona, qui ens han confirmat que Tavèrnoles és un dels municipis de la zona amb major afectació per aquesta plaga.

Els efectes de l’eruga són visibles en la destrucció de les fulles, de vegades fins al punt que podrien causar la mort de plantes. La papallona pon els ous a les fulles, neix l’eruga i comença a menjar fulla del boix. Aleshores fa la crisàlide, i torna a néixer la papallona. Aquest cicle biològic es repeteix tres vegades cada any (abril, juliol i setembre).

Està previst que des de l’Espai Natural Guilleries-Savassona es duguin a terme un seguit de tractaments localitzats en zones d’especial interès (Sant Feliuet i escales del Foquers).

A la fitxa de resum que acompanya aquest escrit podeu trobar una breu descripció de la plaga i també del tractament recomanat per a les tanques de jardins i parcs públics; aquesta aplicació no pot fer-se en boscos i espais oberts ja que pot tenir efectes sobre altres papallones.

Darrera actualització: 22.05.2018 | 11:59