El camí de Tavèrnoles a Folgueroles passarà a ser carretera de la Diputació.

Dimecres, 27 de febrer de 2019 a les 00:00

El pla zonal de carreteres de la Diputació de Barcelona inclou aquest camí per ser transformat en carretera, incorporant així les mesures de seguretat necessàries en funció del seu ús i volum de trànsit.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va presentar als alcaldes dels municipis afectats les actuacions previstes en el pla zonal de carreteres d’Osona i el Moianès. Entre aquestes actuacions hi ha la transformació en carretera que uneix Tavèrnoles amb Folgueroles i segons la Diputació es preveu que l’actuació pugui iniciar-se l’any 2021.

Al llarg de l’any 2019 es signarà el conveni de cessió de l’actual camí i s’iniciaran els treballs de redacció del projecte per part de la Diputació i que comptaran amb la col·laboració dels dos ajuntament afectats per tal de consensuar el millor traçat possible.

Amb aquesta transformació a carretera de l’actual camí, que té registres d’intensitat mitjana diària de trànsit (IMD) al voltant dels 1000 vehicles dia, es dóna resposta a una demanda veïnal de poder dotar de major seguretat a aquesta via que uneix els dos municipis i tan important pel que fa a desplaçament de veïns de Tavèrnoles i també de Folgueroles.

Durant la seva intervenció els alcaldes de Folgueroles i Tavèrnoles, Carles Baronet i Carles Banús, han agraït a la Diputació de Barcelona la inclusió d’aquest camí al pla zonal, ja que ha estat una llarga reivindicació dels dos ajuntaments en les diferents reunions que s’han dut a terme al llarg de la legislatura. Així mateix s’han mostrat satisfets d’haver pogut treballar aquest projecte d’una manera mancomunada entre els dos municipis, i que finalment es s’hagi arribat a l’objectiu que es va plantejar des d’un bon inici. La voluntat dels dos municipis es la de poder habilitar una via verda paral·lela al traçat de la futura carretera que permeti mantenir una ruta a peu o amb bicicleta entre Tavèrnoles i Folgueroles.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 16:07