El ple de cartipàs aprova les noves regidories de la legislatura

Dimarts, 16 de juliol de 2019 a les 10:00

El passat dilluns 15 de juliol va celebrar-se el primer ple de la legislatura, també anomenat ple de cartipàs, en el que es van donar a conèixer les resolucions pel que fa als nomenaments i delegacions de regidories. Així la Judit Fàbregas serà la primera tinenta d’alcaldia i en Quico Gibert actuarà com a segon tinent d’alcalde.

Pel que fa a l’organització municipal, l’organigrama s’ha dividit en tres gran àrees: Persones, Territori i Desenvolupament, i cadascuna de les àrees presenta les següents regidories:

Àrea de les Persones: regidoria de Benestar Social (Lídia Garriga), regidoria de Cultura (Lídia Garriga), regidoria d’Educació (Lídia Garriga), regidoria de Joventut (Judit Fàbregas), regidoria de Comunicació (Carles Banús)

Àrea del Territori: regidoria de Camins Rurals (Quico Gibert), regidoria d’Energies Renovables (Quico Gibert), regidoria d’Infraestructures i Serveis (Carles Banús), regidoria de Tecnologia i Societat de la Informació (Carles Banús), regidoria d’Urbanisme (Carles Banús i com a regidors adjunts Quico Gibert i Judit Fàbregas), regidoria de Medi Natural (Pep de la Mora).

Àrea de Desenvolupament: regidoria de Turisme (Pep de la Mora), regidoria d’Esports i Salut (Pep de la Mora), regidoria de Participació Ciutadana (Pep de la Mora), regidoria de Promoció Econòmica (Judit Fàbregas), regidoria de Lleure (Lídia Garriga), regidoria d’Hisenda (Judit Fàbregas).

Posteriorment es va aprovar per unanimitat el règim de sessions ordinàries del ple que es celebraran el 4t dilluns dels mesos de gener, maig, juliol i octubre a les 20:30. També es va aprovar la constitució dels dos grups municipals presents al ple (Junts per Tavèrnoles: TAV-JxCAT; i ERC) i la designació dels representants en òrgans col·legiats, quedant tal i com segueix: Localret (Carles Banús), Consorci del Ter (Pep de la Mora), Consorci d’Osona de Serveis Socials (Lídia Garriga), Espais Naturals (Carles Banús i Quico Gibert), AMI (Carles Banús), Consell Assessor en matèria de joventut (Judit Fàbregas), ACM (Carles Banús), Associació Rutes del Romànic (Pep de la Mora), ADF (Quico Gibert). També es va aprovar que Carles Banús, Judit Fàbregas i Paquita Clarà fossin els membres de la Comissió especial de comptes.

El següent punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del règim de dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació; el ple ha aprovat que l’alcalde tingui una dedicació del 50% amb una retribució bruta anual de 15.500 €, mentre que els regidors amb delegació tindran una dedicació del 10% amb una retribució bruta anual de 3.000 €. Pel que fa al regidors sense delegació aquests rebran una indemnització de 20 € per assistències a òrgans col·legiats. Aquest punt va ser aprovat únicament amb els vots del grup de Junts per Tavèrnoles, mentre que el grup d’ERC hi va votar en contra.

Els demés punts del ple extraordinari van ser l’aprovació del compte de patrimoni de l’Ajuntament de Tavèrnoles de l’exercici 2018, i l’aprovació de la xifra oficial d’habitants a 1 de gener de 2019 és de 316.

També es va aprovar l’adjudicació de l’obra de desplegament de microinfraestructura per allotjar fibra òptica a l’interior de la conduccions d’aigua potable a l’empresa Abastaments Tractaments i Controls d’Aigua, SL per una import de 98.096,84 €

Els darrers punts de l’ordre del dia van ser aprovar la convocatòria pel nomenament de Jutge de Pau de Tavèrnoles i aprovar les festes locals del municipi pel 2020 que seran l’1 de juny (2a Pasqua) i el 3 d’agost (Festa Major)

Darrera actualització: 16.07.2019 | 12:16

Imatges

Cartipàs