Festa Menor de Tavèrnoles

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Com cada any el darrer cap de setmana de juliol arriba la Festa Major de Tavèrnoles. És evident que la pandèmia i l’estat d’alerta sanitària que vivim no ens permeten presentar la Festa Major que volem. Per aquest motiu li diem Festa Menor de Tavèrnoles. La novetat més destacada és la presentació del llibre “Tavèrnoles! Un cop d’ull”.

El disseny del cartell de la Festa Major, com en edicions passades, és fruit del concurs que es va convocar des de l’Ajuntament amb la finalitat de fomentar la participació ciutadana i la seva implicació en la Festa Major. Els germans, Jan i Arnau Vila Pares, van ser els guanyadors i la seva obra és la que il·lustra el cartell d’enguany. “Aquest any ja que molts no podem fer el que volem i l’Ajuntament no pot presentar la Festa Major que voldria, hem volgut simbolitzar: un viatge amb el pensament, amb uns avions de paper” segons els seus autors.

Aquest any a causa de l’estat d’alerta sanitària que vivim per la pandèmia del Coronavirus s’han reduït les activitats i tots els actes es faran a l’Espai Cobert i seguint les normatives que marquin les autoritats en el seu moment.

Els actes s’iniciaran, el divendres 31 de juliol, amb el Pregó de Festa Major a càrrec de Pep Colomer del restaurant Colomer. L’acte començarà a dos quarts de nou del vespre, a continuació tindrà lloc un dels actes més destacats d’enguany: La presentació del llibre “Tavèrnoles! Un cop d’ull” que anirà a càrrec de l’alcalde Carles Banús i de l’editor Lluís Vila.

Tavèrnoles! un cop d’ull”, vol ser una mostra d’allò que conforma el poble: el nostre patrimoni, la nostra cultura i el nostre entorn natural. Hi podrem identificar pedres mil·lenàries, masos centenaris, fonts històriques i paisatges eterns. Hi trobarem, també, allò més important de Tavèrnoles: les seves persones” destaca l’alcalde Carles Banús. El llibre es complementa amb unes magnifiques imatges, la majoria, obra d’en Jordi Vila, veí de Tavèrnoles. Tot seguit, es realitzarà la Caminada Nocturna, en la que els més atrevits podran triar l’opció de fer part del recorregut terrorífic.

El dissabte dia 1, a les sis de la tarda, una sessió de contes musicats al piano sota el títol de “Contes de bona nit per a nenes rebels” iniciaran unes activitats proposades per a la sensibilització i la igualtat de gènere. Tot seguit es representarà el monòleg per adults “Histèries uterines”. Tancarà les activitats del dissabte l’obra de teatre “Per Art de Màgia” una obra per a tots els públics dirigida pel vigatà David Conill.

El diumenge dia 2, a dos quarts de set de la tarda, la companyia La Simultània presentarà l’espectacle de circ “Tres trastos”. Un espectacle proper i divertit on mostraran diferent tècniques de circ: malabars, clown, acrobàcies i altres sorpreses. Al vespre a partir de les deu, cinema a la fresca.

El dilluns dia 3 d’agost, a les dotze del migdia la Missa Solemne en honor a Sant Esteve i a les deu del vespre concert d’havaneres amb el grup Borinquen Havaneres clouran els actes de la Festa Menor d’enguany.

Des de l’Ajuntament convidem a gaudir i participar dels actes d’aquesta Festa Major Menor atípica a tots els veïns i veïnes, també volem agrair a totes les persones, empreses i entitats  que  col·laboren i ens ajuden en la seva organització.

Darrera actualització: 27.07.2020 | 16:05