Tavèrnoles obté un 2n lloc en els Reconeixements d'Administració Oberta

Dimarts, 28 de juliol de 2020 a les 00:00

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) distingeix el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública i govern obert. En els reconeixements de l'any 2019, l'Ajuntament de Tavèrnoles ha quedat en 2a posició entre els ajuntaments de Catalunya de menys de 500 habitants

Aquest reconeixement de l'AOC posa en valor la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i serveix d'impuls per aprofundir encara més en la necessitat d'apostar per un país digital i obert en el seu àmbit públic.

Pel que fa als municipis de menys de 500 habitants, el rànquing dels Reconeixements d'Administració Oberta ha estat el següent:

1r. Gaià

2n. Molló

2n. Tavèrnoles

3r. La Tallada d’empordà

3r. Sant Martí d’Albars

L'AOC considera dos tipus d’informació per avaluar els ens locals: l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat; i la implantació o disponibilitat de serveis públics digitals. En el primer cas, s'ha analitzat i valorat l'important ús que fa l'ajuntament de Tavèrnoles dels serveis AOC (e-TRAM, e-NOTUM, Via Oberta, e-Licita, e.FACT, tràmits EACAT…). Per la seva banda, per conèixer el grau d’implantació de l’administració digital en un ens, s'analitza el web municipal per comprovar si conté uns ítems determinats: seu-e/transparència, perfil de contractant, carpeta ciutadana, dades obertes, normativa d’administració digital...

Des de l'Ajuntament de Tavèrnoles es valora molt positivament aquest guardó ja que reconeix l'aposta que s'ha fet els darrers anys pel que fa a l'administració electrònica i a la innovació digital, amb l'objectiu de millorar el servei ofert a veïns i empreses, facilitant l'accés a l'administració i simplificant processos.

Darrera actualització: 28.07.2020 | 11:03