Nadal

Quan s'acosta Nadal els carrers del poble es transformen en tot de petites llums de colors i l'església es adornada amb una gran estrella; és el punt de partida a les tradicionals activitats nadalenques de Tavèrnoles.
A les dotze de la nit de cada 24 de desembre es celebra la típica Missa del Gall a l'església de Sant Esteve on es reuneix el poble i celebren l'arribada del nen Jesús. El dia 26, per la diada de Sant Esteve, es porta a terme la "Gran Quina", que sorteja tot de regals per a tots els participants seguint el mètode del conegut joc del Bingo. Per altra banda, s'organitzen altres activitas com cantades nadalenques, tallers de decoració per l'arbre de nadal i, també, l'arribada del patge reial per recollir les cartes dels més menuts.

El dia 5 al vespre, és el torn de la Cavalcada dels Reis; petits i grans s'apleguen pels carrers del poble guiant amb els fanalets els Reis d'Orient i els seus patges fins a la seva arribada a l'ajuntament, on són rebuts per l'alcalde. Després de la benvinguda, als nens i nenes que s'hagin portat bé se'ls hi és donat un petit obsequi i, a continuació, Ses Majestats passen casa per casa a deixar els regals pels més petits.

 

Darrera actualització: 11.02.2015 | 09:36

Imatges