Ruta de Tavèrnoles i el seu entorn

TAVÈRNOLES-STA MAGDALENA DE CONANGLE-TAVÈRNOLES. 12 KM

Sortim en direcció a l'església de Sant Esteve de Tavèrnoles i fem camí vers la riera de Tavèrnoles, on trobarem la font i la masia dels Foquers. En aquest primer tram, ben planer, passarem a prop de diverses masies: Serrabou, la Bauma i Salou, entre d'altres.

Guanyem alçada a mesura que penetrem a la península de Salou, dalt del puig de Conangle el terreny es torna abrupte i cobert de pinedes de pi roig, esquitxada de rouredes amb sotabosc de boix. El descens passa a tocar del castell s'Avellana, i del bosc de Sant Feliuet, molt a prop de Savassona. Ara el terreny és planer i el pi roig ocupa el lloc natural de les rouredes.

La ruta té dos vessants: un que ens mostra el caràcter rural de la zona, i l'altre que ens transporta al temps de bandolers, castells i senyors feudals. Segons si el dia surt amb boira o no, un dels vessants prendrà protagonisme. La inversió tèrmica és un fenomen freqüent a la plana de Vic, i és uns dels motius que expliquen la humitat i verdor de camps i boscos de caducifolis.

A més a més, la boira que pot acompanyar-nos sempre atorga una certa màgia als racons que descobrim en aquest itinerari.

 

Darrera actualització: 30.10.2018 | 10:14