Ruta de St. Feliuet de Savassona

TAVÈRNOLES-ST.FELIUET DE SAVASSONA-TAVÈRNOLES. 6 KM

1. Trobarem la fita d'inici de l'itinerari al davant del Centre d'Informació de Tavèrnoles, situat a la mateixa plaça de l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

2. Continuem caminant pel carreró estret fins al cementiri, que indica l'enllaç amb el mirador de Tavèrnoles. El corriol per pujar-hi està poblat d'alzines, roures i boixos. Allà on les capçades dels arbres es tanquen, el sotabosc s'esclarissa i descobrirem grans blocs de gres vestits de molsa i falgueres.

3. Tornem cap a Tavèrnoles i vigilem en creuar la carretera BV-5213. Quan arribem a les primeres cases, girem pel corriol que surt a mà dreta i que porta fins a la granja de Benarigues. En aquest entorn cal fixar-se on posem els peus perquè el camí de vegades es troba enfangat i trepitjat pel pas del ramat.

4. Més endavant, l'itinerari ascendeix per un corriol pedregós entre roures, alzines i pins roigs. Sense deixar el camí principal trobarem el pla de Savassona, al qual podem accedir per un camí enllosat d'època medieval.

5. Abans d'arribar al pla de Savassona ens desviem per un corriol que ens porta a la Pedra del Sacrifici, un dels jaciments més rellevants del conjunt.

6. Tornem uns metres enrere i reprenem l'ascensió a l'ermita de Sant Feliuet. El darrer tram puja per una meravellosa escala de pedra medieval, que s'enfila a l'abric d'una balma ben singular.

7. Ara cal desfer el corriol de pujada i girar a l'esquerra. A pocs metres trobarem una gran roca amb forma de cub tombat, el Dau.

8. Cal aixecar la vista per identificar la fita de seguiment següent, situada a l'altra banda de la pineda de pi roig. En quatre passes trobarem la Pedra de les Bruixes.

9. Seguint el corriol trobarem la Pedra de l'Home.

10. Per tornar al punt d'inici del nostre itinerari cal que seguim el corriol i, en arribar a una pista, girem a l'esquerra. Més endavant es reconeix la mateixa pista del camí d'anada i només ens quedarà desfer-la de tornada fins que arribem a Tavèrnoles.

 

Darrera actualització: 20.12.2015 | 09:38