Cap de setmana d’activitats a Tavèrnoles

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 00:00

El proper cap de setmana, amb motiu de la Setmana Santa, el Centre d’Informació de Tavèrnoles presenta un seguit d’activitats diàries per donar a conèixer diferents elements i espais patrimonials, culturals i històrics del poble.

El divendres 30 es realitzarà un taller de joies ibèriques, activitat familiar on, petits i grans, coneixerem com menjaven i com vivien els antics habitants del turó de Sant Feliuet de Savassona, els ibers. Acabarem el taller fent les nostres pròpies joies a l'estil ibèric en un entorn màgic, el Turó de sant Feliuet de Tavèrnoles.

Pel dissabte 31, a la tarda, està preparada una ruta guiada pels elements patrimonials de Tavèrnoles. La ruta és de dificultat baixa i per totes les edats. Durant la  visita guiada es podrà descobrir algunes de les joies que amaga el poble, espais que són gairebé desconeguts, com l’aljub del Jutglar, un dipòsit que s’utilitzava per a la conservació de glans, o el forn de calç del Pla del Pendís dos dels espais recuperats pel Grup de Recuperació del Patrimoni de Tavèrnoles, la ruta es complementarà amb algunes de les masies catalogades del poble: El Banús i Serrabou (per l'exterior).

Per acabar, el diumenge 1 podreu descobrir l’església de Sant Esteve, un magnífic exemplar de l'arquitectura llombarda, erigit cap al 1083 i modificat el 1728 amb una nova façana. En destaca el bonic campanar i la decoració externa de l’absis, i a l’interior les pintures de l’altar i les talles de Sant Esteve i Sant Isidre. Durant la visita no només es mostrarà l’església sinó que es situarà el poble de Tavèrnoles dins l’entorn de l’espai natural Guilleries-Savassona i la seva història, i també es posarà en context l’església a partir d’altres exemples d’art romànic de la zona.

Totes les activitats s’iniciaran a les 12h. excepte la del dissabte que és a les 16:30h i tindrà un cost de 3€, 3€ i 2€ Podeu demanar més informació als telèfons 628 434 643 / 938 122 036 o bé per correu electrònic a info@luxmundi.cat / turismetavernoles@tavernoles.cat.

Darrera actualització: 21.03.2018 | 08:55

Imatges

Taller de joies Elements patrimonials Visita església