Presentat l'estudi de programació dels carrers de l'entorn de l'Església

Dijous, 1 de febrer de 2018 a les 00:00

El passat 25 de gener es va presentar públicament l’estudi de programació dels carrers de l’entorn de l’Església de Tavèrnoles. Un estudi elaborat pel Servei d’equipament i espai públic de la Diputació de Barcelona i que planteja dues estratègies en paral·lel.

La primera estratègia s’estructura a través de 4 àmbits d’actuació: C.de l’Església, C. del Call, el passatge de la Rectoria i un itinerari paisatgístic al voltant de la rectoria. Aquesta estratègia té com a objectiu el re-disseny de l’espai públic per pacificar el trànsit i millorar la seva urbanització per l’ús de vianants i bicicletes.

La segona de les estratègies treballa sobre l’espai de davant l’Església a través de 3 possibles alternatives per a la creació d’un nou espai de trobada davant l’església de Sant Esteve de Tavèrnoles. L’estat actual es característica per carrer amb una forta pendent i uns espais residuals que actualment s’utilitzen com a aparcament no reglat ni contemplat en el seu disseny.

Durant la presentació pública es va valorar molt positivament la tercera de les alternatives que preveu eliminar en la seva totalitat el trànsit rodat davant l’Església, generant així una plaça a dos nivells i obtenint més superfície plana continua que permeti acollir diverses activitats.

En el document adjunt es poden consultar les diferents estratègies presentades. Des de l’equip de govern ara es treballarà per redactar el projecte arquitectònic d’aquesta actuació, així com el finançament necessari per poder-lo anar executant en diferents fases.

Darrera actualització: 01.02.2018 | 12:14