Entitats i Associacions

 • ADF Portal de les Guilleries

  Aquesta ADF està formada pels municipis de Taradell, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Folgueroles, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta, Les Masies de Roda i Roda de Ter.

 • Societat de Caçadors de Tavèrnoles

  Entitat esportiva dedicada a la pràctica de la caça.

 • Junta de Compensació del Polígon d'Actuació de Fussimanya

  Els fins de l'Associació són: treballar i lluitar, amb mitjans pacífics, per a millorar les condicions mediambientals, urbanístiques i de tota mena que ens puguin afectar a tots els que vivim i/o treballem a la urbanització de Fussimanya. Canalitzar i exposar criteris i aspiracions dels veïns. Formació i informació veïnal en matèria d'urbanisme, sanejament, transports i tots els serveis municipals i de les diverses institucions. Col·laborar amb les Autoritats en la consecució dels fins de la nostra entitat. En queda exclòs tot ànim de lucre.

 • Parròquia de Sant Esteve de Tavèrnoles

  És una de les esglésies romàniques millor conservades de la comarca d'Osona.

  Fou construïda pels vescomtes d'Osona cap el 1069 en un dels seus feus i fou reconeguda nou anys més tard pel bisbe de Vic al vescomte Ramon Folc, el qual, en morir en mans dels sarraïns l'any 1086 la lliurà junt amb l'església de Sant Pere a la canònica vigatana.

  Com la majoria d'esglésies de la comarca en època barroca fou ampliada i transformada, així, com indica la inscripció, vers el 1728 fou sobre-aixecada, s'hi construïren capelles laterals, una de les quals fou abolida durant la restauració i s'hi obrí el portal de ponent. Malgrat tot encara es pot admirar la bellesa romànica del temple.

  La primera làpida funerària, pertany al sepulcre de Miquel Galles, rector de la parròquia de Tavèrnoles, mort el 20 d'agost de 1839.

  La segona correspon a Jacinto Verdaguer, que va morir l'any 1868. Es tracta segurament de Jacint Verdaguer i Ordeix, oncle i padrí del poeta de Folgueroles.

  Les altres dues làpides corresponen als habitants de les cases veïnes: els Cos i els Roquet.

 • Associació Musical Polifem

  Divulgació de la música clàssica. Per aconseguir les seves finalitats, l'associació du a terme les activitats següents: Concerts, enregistraments, edició musical, conferències i altres activitats formatives i de promoció de la música en tots els seus gèneres.

Darrera actualització: 30.03.2023 | 11:51
Darrera actualització: 30.03.2023 | 11:51