Un pont de la Puríssima amb activitats a Tavèrnoles

Dijous, 28 de novembre de 2019 a les 00:00

Aquest cap de setmana, amb motiu del pont de la Puríssima, el Centre d’Informació de Tavèrnoles presenta un seguit d’activitats diàries per donar a conèixer diferents elements i espais patrimonials, culturals i històrics del poble.

El divendres dia 6, a les 12 del migdia, està previst un taller de joies ibèriques, activitat familiar on, petits i grans, coneixerem com menjaven i com vivien els antics habitants del turó de Sant Feliuet de Savassona, els ibers. Acabarem el taller fent les nostres pròpies joies a l'estil ibèric en un entorn màgic, el Turó de sant Feliuet de Tavèrnoles.

Pel dissabte dia 7, també a les 12 del migdia, podreu descobrir l’església de Sant Esteve, un magnífic exemplar de l'arquitectura llombarda, erigit cap al 1083 i modificat el 1728 amb una nova façana. En destaca el bonic campanar i la decoració externa de l’absis, i a l’interior les pintures de l’altar i les talles de Sant Esteve i Sant Isidre. Durant la visita no només es mostrarà l’església sinó que es situarà el poble de Tavèrnoles dins l’entorn de l’espai natural Guilleries-Savassona i la seva història, i també es posarà en context l’església a partir d’altres exemples d’art romànic de la zona.

Finalment, el diumenge dia 8 es realitzarà una ruta guiada pels elements patrimonials de Tavèrnoles. La ruta és de dificultat baixa i per totes les edats. Durant la  visita guiada es podrà descobrir algunes de les joies que amaga el poble, espais que són gairebé desconeguts, com l’aljub del Jutglar, un dipòsit que s’utilitzava per a la conservació de glans, o el forn de calç del Pla del Pendís dos dels espais recuperats pel Grup de Recuperació del Patrimoni de Tavèrnoles, la ruta es complementarà amb algunes de les masies catalogades del poble: El Banús i Serrabou (per l'exterior).

Totes les activitats s’iniciaran a les 12h i tindran un cost de 4€, 2€ i 3€ respectívament. Podeu demanar més informació als telèfons 628 434 643 / 938 122 036 o bé per correu electrònic a info@luxmundi.cat / turismetavernoles@tavernoles.cat.

Darrera actualització: 28.11.2019 | 17:00