Campanya "Sóc Responsable" d'identificació i esterilització d'animals de companyia

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 00:00

La 10a edició de la campanya d'identificació i esterilització d'animals de companyia a preus reduïts, organitzada per FAADA (Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), estarà oberta tot l’any amb veterinaris col·laboradors adherits.

Sota el títol de campanya Sóc Responsable es pretén:

  • Informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els seus animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i registrats al cens municipal.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlant la natalitat s’eviten no només els problemes de salut i comportament dels animals, sinó que es contribueix a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
  • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar físic i psicològic.
  • Ajudar a optimitzar els recursos destinats per l’administració pública i les entitats protectores privades, evitant recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.

Els propietaris d'animals de companyia que vulguin beneficiar-se dels preus reduïts s'han d'inscriure a la web www.socresponsable.org i així accedir a la identificació i esterilització dels seus animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació. Tot i així, els veterinaris són lliures d'aplicar les tarifes que creguin més convenients dins d'aquests límits. Al mateix web podeu consultar-hi els centres veterinaris adherits.

Un cop identificat l'animal de companyia cal censar-lo a l'Ajuntament; aquest tràmit és totalment gratuït.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 13:42