Campanya per fomentar la recollida selectiva

Divendres, 25 de març de 2022 a les 12:00

Des del Consell Comarcal d'Osona s'ha iniciat una campanya per fomentar la recollida selectiva de multiproducte i vidre.

L'objectiu principal de la campanya, en col·laboració amb els Ajuntaments, i gràcies a les aportacions econòmiques rebudes a través del conveni de col·laboració entre l'Agència De Residus de Catalunya i Ecoembes i Ecovidrio, és conscienciar sobre la responsabilitat de tots en la recollida selectiva dels residus. És per aquest motiu que el Consell Comarcal d'Osona ha fet arribar material per repartir entre els veïns de Tavèrnoles. Es pot passar a recollir el material (bosses reutilitzables, tríptics i magnètics) a l'Ajuntament en horari d'oficina. (Fins a esgotar existències).

La col·laboració dels ciutadans i ciutadanes es fonamental perquè l'administració pugui fer un bon tractament dels residus, minimitzant costos i sobretot contribuint a la millora del mediambient.

El Vidre és totalment reciclable i es recupera el 100% del material per fabricar vidre nou.
El Multiproducte es porta a la planta de triatge, on es separen els diferents tipus de materials, i cadascun d'ells és recollit per un gestor de residus que el recicla per transformar-lo en un nou material.

Si separem correctament tots els residus que generem podem reduir en més d'un 70% les deixalles destinades a l'abocador i tindrem material per fabricar nous productes reciclats, evitant l'ús de primeres matèries i recursos no renovables.

Darrera actualització: 25.03.2022 | 13:56