Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’ajuntament

Dimecres, 28 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Tavèrnoles ha instal·lat 16 plaques solars fotovoltaiques a la teulada de la casa consistorial per generar energia destinada al propi consum de l’edifici.

La instal·lació, que té una potència nominal de 6 kW i presenta una potencia pic de fins 7,2 kWp, utilitza l’electricitat generada pel consum del punt on es produeix (en aquest cas oficines municipals i Centre Cívic) i l’energia sobrant s’injecta a la xarxa elèctrica per a la seva venta.

D’acord amb els estudis del projecte tècnic, es preveu que aquesta instal·lació aporti un 40% de l’electricitat, fet que suposarà una reducció de les emissions de CO2 de més de 2 Tn/any, i econòmicament parlant suposarà un estalvi anual de 900 € en la factura de llum. La instal·lació es va adjudicar a l'empresa RENOVALTI 2017, SL per un import de 11.800 € i ha rebut una subvenció per part de la Diputació de Barcelona de 9.100 €.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavèrnoles es destaca la importància d’actuacions d’aquest tipus, d’acord amb els objectius plantejats al Pla d’Actuació de Mandat, ja que és un avanç més cap al model de transició energètica que com a societat ens estem plantejant. Al mateix temps es vol posar en valor la simplicitat de la instal·lació, que ha estat llesta en menys d’una setmana, essent per tant una bona opció per a la majoria d’habitatges del municipi.

Al mateix temps es vol aprofitar per recordar que des de l’any 2020 l’Ajuntament de Tavèrnoles té aprovades bonificacions fiscals de fins al 50% de l’IBI durant 5 anys per a aquells edificis que incorporin noves instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum.

Darrera actualització: 28.04.2021 | 14:07

Imatges

Fotovoltaica 2 Fotovoltaica 3