"Osona amb Ucraïna" busca habitatges buits i aportacions econòmiques per a refugiats ucraïnesos

Dimarts, 15 de març de 2022 a les 00:00

La campanya "Osona amb Ucraïna" està impulsada per l’entitat ‘Osona amb els nens’ i compta amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, la Mancomunitat la Plana i els ajuntaments de Manlleu i Torelló

La campanya pretén aglutinar diverses iniciatives de solidaritat que han sorgit a la comarca i fer saber a la població les necessitats reals que comportarà l’acollida de famílies que fugen de la guerra. Aquest objectius són: d’una banda, la creació d’una borsa d’habitatges solidària per acollir els refugiats i, de l’altre, la recollida d’aportacions econòmiques per poder finançar l’estada i les necessitats bàsiques d’aquestes famílies.

Com col·laborar?

En l’acollida de les famílies ucraïneses a Osona:

  • Per oferir habitatges disponibles, cal emplenar el següent formulari: https://forms.office.com/r/2RB4qS3DPK
  • Per col·laborar econòmicament i ajudar a finançar l’estada i la manutenció de famílies ucraïneses es pot fer un ingrés econòmic a l’entitat Osona amb els Nens: ES61 0081 0154 3100 0158 8868

En el suport humanitari a Ucraïna:

El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona compta amb una àmplia experiència en els processos d’acollida de persones nouvingudes. Per això, juntament amb altres ajuntaments i administracions osonenques, s’han posat a disposició de l’entitat ‘Osona amb els nens’ per oferir el suport tècnic i administratiu necessari per coordinar l’emergència de les arribades.

La campanya compta amb el suport de Creu Roja Osona que com a entitat experta en temes d’asil a Osona ofereix suport a les famílies que arribin amb el tràmit de sol·licitud de protecció internacional. I també comptem amb el recolzament del servei de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic per tal d’oferir sessions grupals o individuals d’acompanyament a les famílies en funció de les seves necessitats.

Darrera actualització: 15.03.2022 | 13:51