S’aprova el projecte executiu de reurbanització del carrer de l’Església

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 00:00

El ple extraordinari celebrat el dimarts 11 de maig va aprovar el projecte de reurbanització dels carrers de l’entorn de l’Església de Tavèrnoles, redactat a través dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona.

El projecte, que es va aprovar amb els 5 vots favorables dels regidors de Junts per Tavèrnoles i els 2 vots en contra dels regidores d’ERC, és una continuació dels estudis realitzats durant la passada legislatura i que van comptar amb les aportacions manifestades pels veïns durant les sessions de participació ciutadana celebrades l’any 2018.

Les obres consisteixen en la reurbanització i reorganització del centre històric de Tavèrnoles amb un doble objectiu: potenciar l’entorn patrimonial i prioritzar els espais per a vianants. El projecte proposa la creació d’una plaça a partir de tres plataformes horitzontals: la primera davant l’església, la intermitja davant l’ajuntament i la tercera correspon a l’actual coberta del centre cívic; totes elles interconnectades mitjançant rampes i escales. Aquesta reurbanització comporta també el soterrament de la instal·lació elèctrica, la substitució de l’enllumenat públic i la creació d’una nova xarxa de clavegueram al propi carrer de l’Església.

Amb aquesta intervenció s’aconsegueixen millorar aspectes vinculats a l’accessibilitat del carrer i la potenciació del centre històric del nucli. Al mateix temps es vol prioritzar l’àmbit com a zona de passeig i estança per als vianants, afavorint-ne la condició de balcó-mirador de la Plana de Vic. Per últim la intervenció preveu també una millora i ampliació de les xarxes de serveis del propi carrer de l’Església.

D’acord amb el projecte l’import d’execució de l’obra està quantificat en 446.491 €. Per fer front al mateix l’Ajuntament de Tavèrnoles compta amb una subvenció de 370.000 € concedida mitjançant el PUOSC de la Generalitat de la Catalunya i la resta es finançarà a través del Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona. Un cop passat el pertinent període d’exposició pública es podran continuar amb els tràmits per licitar l’obra i procedir a la seva execució.

Darrera actualització: 13.05.2021 | 10:24