Tavèrnoles participa del projecte de ciència ciutadana per combatre l'eruga del boix

Divendres, 7 de setembre de 2018 a les 00:00

Aquesta primavera i estiu, l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis), s’ha estès de forma molt important pels boscos de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, defoliant els boixos i posant en perill la seva supervivència.

Des de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s'han iniciat diverses accions per estudiar la biologia i l’evolució de la plaga i s'han fet tractaments biològics per intentar controlar-la. Un dels sistemes de lluita que han funcionat millor, molt usat en altres plagues, ha estat la col·locació de trampes amb feromones per a la captura massiva de papallones.

Per tal de fomentar aquest sistema de control, des de l’Espai Natural s’ha iniciat un projecte de ciència ciutadana. Es tracta de fomentar la participació en investigacions en què el ciutadà té un paper clau i imprescindible en la recollida de dades, amb els objectius de crear coneixement entre tots i per a tots, fomentar la participació i la implicació amb els elements naturals del parc i disminuir la intensitat de la plaga per intentar evitar els seus efectes negatius.

A tal efecte des de l’Espai Natural s’han repartit 45 trampes, 12 de les quals estan ubicades al municipi de Tavèrnoles, cadascuna d'elles està assignada a una persona responsable, que serà qui en controlarà i anotarà les captures realitzades. En aquesta campanya, que va començar a mitjans d'agost, es calcula que es capturaran més de 150.000 papallones.

Per a més informació podeu descarregar-vos el tríptic informatiu.

Darrera actualització: 07.09.2018 | 09:25