Tavèrnoles pren part del projecte "Amb veu pròpia. Crònica de demà"

Divendres, 10 de de novembre de 2017 a les 00:00

Roda de Ter, Tavèrnoles i Vic uneixen esforços per donar a conèixer la veu pròpia de joves poetes de la comarca d’Osona a través de tres accions poètiques en els tres municipis

Creat l’any passat en el marc de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC2016), el projecte ‘Amb veu pròpia. Crònica de demà’ s’estén per la comarca d’Osona gràcies a una col·laboració a quatre bandes –Fundació Miquel Martí i Pol, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Tavèrnoles i Ajuntament de Vic–.

Aquesta proposta cultural proposa donar a conèixer i consolidar les joves veus poètiques d’Osona i connectar-les amb les d’arreu dels Països Catalans, així com també crear sinergies amb autors i artistes de carrera consolidada. Per aquest motiu, les tres accions poètiques –Tavèrnoles, Vic i Roda de Ter– són espectacles creats per a l'ocasió a partir d’un treball col·lectiu realitzat entre els diversos actes de cada municipi que combinen la poesia amb altres disciplines artístiques.

Enguany, ‘Amb veu pròpia. Crònica de demà’ s’emmarca al mateix temps dins les Jornades Miquel Martí Pol, que aporten la marca literària i el valor d’àmbit nacional que representa el poeta, donant aixopluc i projecció al poetes emergents.

Tres accions poètiques a la comarca

La primera acció poètica serà el dijous 16 de novembre a les 8 del vespre a l’Església de Sant Esteve de Tavèrnoles. Un breu record a Pilar Cabot donarà pas a l’espectacle creat per l’ocasió per les poetes Raquel Santanera i Maria Sevilla amb la col·laboració de l’acordionista Marc del Pino i la violinista Coloma Bertran.

El divendres 17 de novembre a les 8 del vespre serà el torn de les activitats de Vic, a la Sala Modernista del Casino de Vic. Aquí es comptarà amb els poetes Núria Armengol, Blanca Llum Vidal, Arnau Pons i les projeccions del pintor mallorquí Rafel Joan. Tot seguit, Víctor Sunyol conversarà amb els tres poetes osonencs participants en la iniciativa, Raquel Santanera, Núria Armengol i Guillem Ramisa

Finalment, el diumenge 19 de novembre a les 7 de la tarda els músics Guillem Ramisa i Guillem Roma pujaran junts per primer cop a l’escenari del teatre Eliseu de Roda de Ter per tancar aquest segon cicle de “Amb veu pròpia. Crònica de demà” nascut l’any passat a Vic.

Darrera actualització: 10.11.2017 | 11:18