Tavèrnoles recull el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 00:00

L’ajuntament de Tavèrnoles ha obtingut el reconeixement en totes les edicions. El guardó se suma el reconeixement de l’Administració Oberta 2020 recollit la setmana passada.

La UAB va lliurar aquest dilluns a 135 ajuntaments, consells comarcals i diputacions el Segell Infoparticipa per la transparència dels seus webs institucionals, un reconeixement que el rector de la UAB, Javier Lafuente va qualificar com el "guardó de referència" en el camp de les bones pràctiques de comunicació local a l'acte de lliurament. L'acte va comptar amb una conferència de la catedràtica de llengua espanyola de la UB Estrella Montolío i la intervenció del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé.

Enguany es va atorgar el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments (vuit més que l'any passat), dels quals, 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius (el 2019, van ser-ne 36). Tavèrnoles, amb un 85% dels indicadors validats, és l’únic municipi de menys de 500 habitants que ha obtingut el Segell en totes les edicions.

Més informació: Mapa Infoparticipa

Aquest guardó se suma el reconeixement de l’Administració Oberta 2020 recollit la setmana passada. Tavèrnoles va ser reconegut entre els 10 millors municipis de menys de 500 habitants.

Aquests reconeixements, que atorga l’AOC (Administració Oberta de Catalunya), es concedeixen als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya que han destacat en la implantació de l’administració digital a les seves organitzacions.

El Consorci AOC atorga aquestes distincions d’acord amb uns indicadors objectius a partir de l’anàlisi dels webs dels 947 ajuntaments i els 42 consells comarcals de tot Catalunya i de l’ús que fan dels serveis del mateix consorci. L’objectiu dels guardons és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la transformació digital en la relació dels ens amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

L’alcalde Carles Banús agraïa els guardons “Tot un reconeixement a l'esforç del personal de l'Ajuntament per avançar cap a la transformació digital de l'administració” i es mostrava “molt satisfet pel reconeixement de maduresa digital del Consorci Administració Oberta de Catalunya

Darrera actualització: 12.05.2021 | 13:26