Treballs de millora al mirador del Salt de la Minyona

Dilluns, 24 de setembre de 2018 a les 00:00

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona finalitza els treballs de millora del mirador del Salt de la Minyona

El Salt de la Minyona és un mirador situat als cingles de Vilanova, a tocar dels Munts, un paratge emblemàtic de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i molt visitat pel paisatge i les panoràmiques que des d’allí s’observen. El mirador tenia una barana de protecció malmesa i poc funcional que calia reparar. Amb aquest projecte s’ha millorat la seguretat i s’han fet actuacions complementàries.

La barana de protecció del mirador s’havia instal·lat fa més de vint anys i estava força malmesa en alguns punts. A més, era poc funcional i no complia la normativa vigent de seguretat. Per aquests motius, es va decidir substituir per una barana d’acer corten, molt més segura, i que s’integra en el paisatge a mesura que el material es va envellint.

Els treballs s’han completat amb altres actuacions de millora: l’eliminació dels xaragalls que s’havien fet pel pas de bicicletes i motos, la construcció de feixines vegetals per retenir la terra dels talussos, la restauració de les escales de pedra de l’accés, la reparació del parallamps existent, i la construcció d’una tanca amb fusta de castanyer de les Guilleries per permetre només l’accés a peu. En breu, s’instal·larà un aparcament per a bicicletes i un plafó informatiu en què s’explicarà la llegenda que dona lloc al nom del mirador.

Els treballs, finançats pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, han tingut un cost d’uns 30.000 euros i han estat executats per diverses empreses: Meconic, Naturalea, i Torrente Tecno Industrial SL.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 09:14

Imatges

Salt de la Minyona - 2 Salt de la Minyona - 3