El sender local SL-C 125 Sant Feliuet de Savassona ha estat homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Divendres, 12 de gener de 2024

El sender local SL-C 125 Sant Feliuet de Savassona, dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, ha estat homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) durant el 2023.

L'SL-C Sant Feliuet de Savassona té una llargada de poc més de 6 km i molts elements de patrimoni cultural interessants: església de Sant Esteve de Tavèrnoles, mirador, l’ermita de Sant Feliuet de Savassona, la Pedra del Sacrifici, el Dau, la Pedra de les Bruixes i la Pedra de l’Home.

Amb l’homologació de senders, la FEEC afegeix un segell de qualitat a la xarxa catalana, incorporant la utilització dels senyals GR®, PR® i SL®, fàcilment reconeguts pels usuaris i usuàries catalans i de la resta d’Europa per les característiques franges horitzontals de color blanc que es combinen amb altres de color vermell, groc i verd respectivament per indicar el camí a seguir. Després d’homologar els senders, cal tornar-los a revisar al cap de cinc anys per garantir que els senyals i les indicacions estan en bon estat i la ruta es pot seguir amb seguretat.

La FEEC, a través dels clubs i, en aquest cas, dels espais naturals, són els responsables del manteniment de la xarxa de senders homologats de Catalunya, amb quasi 12.000 km de senders homologats (uns 2.000 només a la Xarxa de Parcs Naturals), 106 entitats mantenidores repartides arreu del territori i més de 300 federats i federades socis de clubs, centres i entitats excursionistes que cuiden els senders de la FEEC.

Darrera actualització: 12.01.2024 | 09:28