Inici d’obres de pacificació de la BV-5213 d’accés al nucli de Tavèrnoles

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres de pacificació de la carretera BV-5213 en la cruïlla d’accés al nucli de Tavèrnoles.

Les obres, que tenen un pressupost d’adjudicació de 33.517 euros i un termini d’execució de dos mesos, tenen com a objectiu millorar la seguretat viària i pacificar l’entorn de la cruïlla. Durant les obres es regularà el trànsit amb pas alternatiu, mitjançant personal.

Les obres a realitzar contemplen millorar la visibilitat de la mitjana elevada actual, a banda i banda de la cruïlla, que no es prou visible i molt estreta, modificar les bandes transversals d’alerta a l’entorn de la cruïlla amb l’execució d’un element reductor de velocitat abans de la cruïlla d’accés a Tavèrnoles, així com la instal·lació d’il·luminació del pas de vianants i de l’element reductor de velocitat a la cruïlla. També es millorarà la senyalització horitzontal existent amb bandes transversals d’alerta i de la visibilitat de la mitjana física amb un tractament de pintura.

Aquesta carretera té una intensitat mitjana (IMD) de 1.936 vehicles/dia abans del nucli urbà i de  855 vehicles/dia un cop passat el nucli. En aquest punt la carretera té un traçat recte en el costat Vic i amb un revolt a dreta en el costat est, el qual s’inicia un cop passada la cruïlla d’accés al nucli urbà, amb la limitació de la velocitat a 50 km/h. Per sota de la cruïlla, el marge dret de la carretera està parcialment urbanitzat, amb una vorera al mateix nivell que la calçada, des de el carrer Baix fins a l’accés al nucli. aquesta vorera està protegida per una barrera mixta de seguretat acer-fusta). Per sobre de la cruïlla, cap dels dos marges es troba urbanitzat.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 09:53