Pep de la Mora escollit nou alcalde de Tavèrnoles

Dilluns, 26 de setembre de 2022

Una cinquantena de persones van omplir la sala de plens de l’Ajuntament de Tavèrnoles el passat dissabte 24 de setembre, en un ple extraordinari on es va donar compte de la renúncia al càrrec d’alcalde per part de Carles Banús i es va escollir com a nou alcalde de Tavèrnoles a Pep de la Mora i en el que van excusar l’assistència els regidors d’ERC Paquita Clarà i Josep Urpí.

L’alcalde sortint, Carles Banús, va voler agrair a tots els regidors amb els que havia coincidit durant els 11 anys d’alcalde la seva feina i dedicació envers el poble de Tavèrnoles i la voluntat d’haver arribat a acords quan havia calgut. Durant el seu discurs també va voler posar en valor el què significa fer de regidor i d’alcalde en un petit municipi, enumerant algunes de les situacions que havia viscut al llarg d’aquest període.

Banús va agrair als veïns la confiança dipositada, així com al paciència en aquells moments on no havia sabut estar a l’alçada. També va agrair al personal de l’Ajuntament la seva professionalitat i estima al poble, així com la magnífica cohesió internar que havia permès fer avançar l’Ajuntament de Tavèrnoles cap a noves fites. Finalment va agrair a la família el suport i la comprensió per les hores destinades al poble de Tavèrnoles i van concloure el parlament desitjant molta sort i encerts a Pep de la Mora i posant-se a disposició del nou alcalde per ajudar-lo el màxim a entomar la nova responsabilitat.

A continuació es va procedir a la votació del nou alcalde escollint-se, amb els vots favorables de tots els regidors presents, Pep de la Mora Costas. L’alcalde sortint li va fer entrega de la vara com a símbol institucional de l’alcaldia.

En el seu discurs Pep de la Mora va agrair la generositat dels integrants dels grups de la coalició de Junts per Tavèrnoles per haver posat en tot moment l’interès del poble de Tavèrnoles per davant de qualsevol altre. També va agrair a Carles Banús la seva dedicació durant aquests anys d’alcalde del municipi, anunciant que Banús assumiria les tasques de tinent d’alcalde fins a esgotar la legislatura. De la Mora va aprofitar per demanar a tots els regidors de govern i als treballadors de l’Ajuntament que l’ajudessin en aquesta nova tasca que li havien encomanat.

Per finalitzar Pep de la Mora va manifestar ser un ferm defensor de la necessitat d’arribar sempre a consensos majoritaris en qualsevol decisió que s’hagi de prendre, i va animar als veïns del poble i als membres de la oposició que fiscalitzin la tasca de govern. Així mateix va manifestar que aquest pas d’assumir l’alcaldia durant el que queda de legislatura li serviria per comprovar si era factible compaginar aquest nou càrrec amb la responsabilitat laboral i la familiar abans del maig de 2023.

Darrera actualització: 27.09.2022 | 11:25