Salt de la Minyona

Aquest escarpat mirador ens ofereix una de les vistes panoràmiques més impressionants de l'Espai Natural. Aquí veiem parcialment el pantà de Sau, els cingles de Cabrera, el pla d'Aiats, Tavertet, el Far, la vall de Sau, les Guilleries i el Montseny amb la silueta característica de les Agudes i el Matagalls. A la punta més avançada del mirador, guardant aquest meravellós paisatge, es troba la Verge dels Cingles.

Sobre el Salt de la Minyona existeix una llegenda popular que Verdaguer esmenta a la narració dels llenyataires:

"... i allargant-se més fins a on sóc, en enrrocat i altíssim cingle, anomenat de la Minyona, per haver-n'hi saltat, segons diuen sense fer-se mal, daltabaix, amb tot que té més de cent canes d'alçaria, una donzella, sols per a ésser a temps a casar-se puig l'hora anava a caure. (...)"

La llegenda explica la història d'una noia que va saltar daltabaix del cingle per arribar a temps a missa. En veure la seva bona voluntat, Deu va decidir salvar-la d'una mort segura. Veient que n'havia sortit ben parada, la noia va temptar de nou la seva sort, aquesta vegada per trobar-se amb el seu enamorat. La llegenda explica que Deu va decidir no protegir-la aquest segon cop.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 10:50