Festa Remença

El tercer cap de setmana d’octubre Tavèrnoles acull la Festa Remença.

La posada en escena de la representació de La Presa del Castell de Savassona és el principal atractiu de la Festa, on una cinquantena d’actors reconstrueixen aquests fets reals ocorreguts a Tavèrnoles a finals del S. XV. Aprofitant l’entorn privilegiat que ofereix el bonic poble de Tavèrnoles, diferents indrets del poble es converteixen en l’escenari, amb decorats naturals, de l’obra.

Aquest fet històric poc conegut es va localitzar en la documentació dels fons de l’Arxiu Municipal de la ciutat de Vic. Després de la investigació en altres arxius, es va poder desvetllar el que va succeir aquell juliol de 1485. Així, i gràcies a la recreació històrica que es presenta, us animem a gaudir i a conèixer una petita part de la història de Tavèrnoles, però que alhora és una petita part de la història del país. El relat s'ha construït gràcies al treball de recerca de la historiadora Elisenda Collelldemont, a partir de documentació trobada a l’Arxiu Municipal de la ciutat de Vic.

A més de la representació de La Presa del Castell de Savassona, un bon grapat d’activitats complementen la Festa Remença: mostra de bestiar de pagès, fira d’artesans, exhibicions d'oficis, tallers infantils, ponis, visita guiada a l’església de Sant Esteve de Tavèrnoles, etc...

Una bona excusa per gaudir en família del poble de Tavèrnoles i el seu entorn privilegiat!

Darrera actualització: 26.04.2024 | 13:16