Tavèrnoles - St. Jordi de Puigseslloses

Ruta bastant planera: solament fa pujada el tram incial de les Escales del Foquers -50 metres d'aproximadament 250 graons-, la resta és pla i recorre notables llocs d'interès verdaguerià.

Distància: 6 km.

1. Sortim de la plaça de l'Església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles. Passem per l'era del mas Jutglar en direcció al Torrent de Tavèrnoles fins arribar a la font i la masia dels Foquers, on comencen les escales de pedra que pugen fins a la carena. Després tombem a l'esquerra, passant per un bosc d'alzines fins arribar al mas del Pou.

2. Baixant s'arriba a l'ermita de la Damunt on comença la Ruta Verdagueriana. Agafeu el camí de la dreta en direcció a la pista asfaltada que va a Tavèrnoles on tombarem a la dreta.

3. Passareu pel mas de Torrents -casa dels avis paterns del poeta Verdaguer-, i agafem el camí de l'esquerra, el qual seguirem fins que travessem el torrent de Folgueroles.

4. Arribarem a l'ermita de Sant Jordi de Puigseslloses, dalt d'un petit cim. Davant té un esplèndid monument megalític de cambra funerària. Sota el marge, hi trobem la font.

5. Tornarem pel mateix camí d'anada fins passat el torrent de Folgueroles que seguirem el PR C-40 fins al Mas Banús -casa pairal del s.XVI-.

6. Seguin el PR C-40 retornarem a Tavèrnoles.

Darrera actualització: 30.01.2023 | 12:20